Followers

Monday, December 26, 2011

The way.....




































8) The way i acted like a super-biker and asked help from pokgad in front of v2 cafe @_@









10) The way i have a perfect bosom frens whose shared same room, and same shoes with different colour




11) The way my Terengganu has its own iCity. Proud to be Terengganuian ^^






12) The way we struggled to kidnap this cute lil girl ---> Ika, for her birthday treats.
(manyak trik kene pakai nak culik dier niehh..adess)


















*in Beijing*



*in republic of India, Taj Mahal*



*in France*




*in outer space...huhuuuuu*








But...unfortunately this pity one can't be saved nymore




*weekdays*





*weekends*





Moral of the blog :







Tuesday, December 13, 2011

Elevator buttons



At last Taylor comes back with her new MV eventhough this song already saved in my WMP playlist since last December 2010.




As this is my wake-up ringtone, this mv seriously resemble the laziness of going back to office after 4-5 hours of sleep. Ok, i dont have enough time and enough break for myself.


Just admit it Yusairah, u're breaking your bone =_=








By the time i reached office plus with straight face :

Elevator buttons and morning air

Strangers' silence makes me want to take the stairs

@_@






Mood :


Tireddddddddddddddd


Friday, December 2, 2011

Ballons



Yes, you're a balloon to me. Heart-shaped one <3
Thanks dears~

Monday, November 7, 2011

Tihani Saira


WORDLESS - 1





Stay


It has been a while since i decided to close this site from public.

Million and trillion things i've keep deep inside without telling others and even without jot down any single word in my diary
(dont have a diary actually..last time being a princess diaries was 3 years back when im 17)
Well that's my way and yet still survive ntill now~

I'll stay silent and wait till the right day come and show me how this life would be ended up <3

-With love to my loved one-

Kisah Raye Korban FA


[Post No 111]

- Hari nie Hari Raya Korban

- Cuti pun seciput je..Isnin malam dah nk kene balik Hillpark Y_Y

- Walaupun seciput, tp better balik kg sbb rase cam dah lame x tgok majlis menyembelih beramai-ramai bersame sedare mare sejak habis SPM dulu (erkk...ayat ganah disitu)

- Rutin utama bersame sedara dan sepupu sepapat selepas sesi menyembelih ----->
minum dan hirup bone marrow lembu gune straw. Dalam ayat proper 'Sup Gear Box'

- Fuhh...bnyak lemak terkumpul dalam badan! So nk ilangkan lemak, balik rumah trus mandi ngan limau purut...hmm nampak x kaitan antara lemak dan limau di situ

- Lepas tu...xtaw dah nk buat ape. Bosangggg weyhhh! Yelaa,since im alone.
Forever Alone (FA)~

- Oleh kerana bosan dan rase alone...maka satu langkah paling bijak ntuk mengatasi masalah bosan ialah

=
==
===
====
======

- Mengusik dan bermanje ngan kucing kesayangan kakakku. Suke nguh 'geletek' kucing nieh....mane taknye, kucing nie suke melawan kowt! fobia betul ngan aku sbb suke geletek dier. Lepas tu larikan diri g tempat terpencil dan berdebu sbb nk mnyorok dr manusia cam aku nie.heheee

- Btw, korang pernah x geletek kucing? carenye senang je.......tarik bulu dier sikit2.hoho. lepas tu konfem dier rase geliiiiii...xpun cakar tgan korg sbb gatal sgat geletek dier.

- Kalau nk tgok cmne reaksi kucing nie time kene geletek...click la video kat bawah. Time nie dier sembunyi kat tingkap yg berdebu sbb tension ngan aku kowt. Tp video nie x bes sgat sbb xcukup tangan. nak geletek kucing ngan nk rakam vid at same time.

video

- Dan yg pastinye tganku ade calar sbb kene cakar..grrrrr jage ko kucing. kene la esok!

- ......sedihnye....ingat nk bermanje ngan dier gune care geletek tuh, tp skrg dah makin liar dan lari lintang pukang smpai lupe diri bile nampak aku lalu dekat.
zzzzzz im FOREVER ALONE again ;(


Moral of the blog :
Never make assumption that all things you have done before are right from the eyes of the other. Think advance peeps!



Thursday, September 29, 2011

Morrow


i need to change the layout! (looks creepy oredy)

but...

no time unless u give me few more weeks of oli-days~ (tipuuu)

btw, the pic below are not related and just a piece of love quote which i believe and hold on to.

FULL STOP



p/s : 2morrow or 2morrow or morrow morrow will spend some time and gooooogling around/design a new 'dress' for my dear inamorata k~ sory for neglecting u. hihi

~LurveMe OweyZz~

Thursday, July 7, 2011

Secret menu...^^



Skrg musim cuti 4 hari. Musim nie x balik umah sbb baru je balik minggu lepas, takut mok muak tgok anak dier yg 'cun kadang2' nieh. So aku pun duk la sorang2 kat bandaraya Tronoh nieh.

Kalau musim sorang2, maksudnye nie pun musim ntuk pose. Selagi duk sorang, selagi tu x kuar makan. xde org nak teman + malas = Y___Y

Dah xde org nak teman makan, apa lagi, masak2 dalam blog lah. Baru ilang lapar.

Ok, jom masuk dapur! Dapur lurveclicks ade 3 ceruk. Ceruk pertama ade ekon (aircond lahh), ceruk kedua ade oven, ceruk ketiga plak ade periuk ngan kuali.

Jom terjah!

----------------------------------------------------------------------------------------------

1) Ceruk Pertama

Dapur nie paling sejuk sbb ade ekon. Kat sini paling suke 'masak' stroberi marshmallow cheese cake.

Sepanjang umo 20 nie, baru dua kali dpat makan kek nieh...the best lah sbb ade combination original stroberi,marshmallow,cream cheese,ngan salutan jeli stroberi atas kek tu.






Nak banding ngan kek lain, kek nie paling xmuak. Ase nak makan tiap saat je..heee


-----------------------------------------------------------------------------------------------

2) Ceruk Kedua


-Theme : Besday Girls-

Aritu time CNY ade dapat tempahan, nak 2 jenis kek. Yang paling advance, kene design lawa2 sbb xmo kecewakan pelanggan. Nasib baik la anak pelanggan yg sambut besday tu pmpuan. So ape lagi...memang terserlah la bakat feminim haku nieehh. Bukti? Tgok contengan rambang di bawah


Haa..siap lukis heart + rainbow + clouds + hati lagi tuh. Kaler pun dah catat awal2.
Imaginasi pun bergerak.......................


Penat seyhh nak wat colour2 nieh. Mane x penatnye, pelangi kan ade 7 warne! Tapi bile tgok kat kertas atas, nasib ade 5 kaler je (tu pun sbb lupe lagu micheal jackson balik india.....bla la la laaa). Lagu MJ nie memang hafal hari2 time UPSR kuno dulu, sbb tu haku dapat strek A. Fuhh~


Oleh kerana lupe lirik lagu maikel jekson, muncul la pelangi buatan sndri nieh! 5 kale pun 5 lah...tapi bile perhati betul2 memang sah x lulus UPSR. Susunan pelangi salah ;(
Hmm, memang pelangi haku la tuh. Cantik kan....cantik!!! bek kate cantik kalu x xmboh kawang!



Dah puas ati ngan pelangi 5 kaler, sekarang kite design yg lagi satu plak. Kali nie matahari plak jadik mangse, td pelangi 5 kale. Matahari haku nie ade mate ngan mulut sbb mase tadika dulu lukis matehari ade mate ngan mulut (gune chipsmore), pastu yg tajam2 tuh rambut matahari. Bile tgok betul2, matahari nie sumbing sbb dier senyum senget sebelah kanan, terlebih choklat chip satu belah kanan Y__Y.
Xpe, as long as comey! Bek kome kate comel, kalu x dok tego~




-Theme : Nak habiskan aiskrim dan agar2-


Kat dapur v5 kitorang nieh ade satu kotak bahan wat puding taw! Memang lame gak x terusik sbb.....m_l_s. Tibe2 satu hari tu hormon keibuan terlebih plak. Tambahan lagi kami punye company TECHNORITA bukak gerai ntuk teater UTP. So pi la selongkar bahan dalam kotak tu, sume bahan x depreciate harga sbb lambat lagi luput. Nak tambah satu lagi kebetulan, ade mak cik nieh xmo dah aiskrim dier. Muak katenye. Hmm..memang kene eksploitasi la mak cik tuh punye aiskrim, siap wat bahan tambahan ntuk puding lagi.


Hasil : memang superb! laku plak tuhh...memang sah sedap! Tp ade jgak makhluk (abang ika) yg bile rase dier buat2 muke xsedap...arghh x kisah, sbb memang bukan kawan aku pun bdak tuh.





-Theme : Bunge bakul!-

Rumit nak wat mende2 remeh nieh. So mak la yang berani buat. Nak belaja? Jom dtg tengganung.




-Theme : Royal Icing-

Bagi u nie cantik x? hahahaha. Oleh kerana cute je dan x sampai level cantik, so nk gtau la nie hasil keje tgan kak yu dan bukan haku. hek333. Xpe, first trial. Skrg dier dah advance weyhh, siap buat biskut design baju dalam polka dot lagi. Adessss~




-Theme : xmau gune oven, takut panas! -

Xmau gune oven, kite gune peti sejuk. Peti sejuk pun dah cukup nak hasilkan cheese cake taw. Tgokla kat bawah nieh. Slurppp!

Yang kaler pink nie strawberry ciss kek. Gune biskut mcvitas kat bottom sbb biskut tu rase lemak dan masin sikit. xmuak.


Purple nie plak blueberry cis kek. Bottom gune biskut coklat munchies.
Kalau nak tahu, rahsia x mau bagi ciskek muak ialah : SOUR CREME!
Nak gune sour creme ni ade care taw. kalu nak belaja, jom tengganung! hehe




-Theme : Coklat + Skittles Masam-

Coklat yang agak pelik dan unik sbb isi dalam letak skittles yang masam smpai pejam mate tuh. hohoo. janji besh~ yattaaa


-----------------------------------------------------------------------------------------------

3) Ceruk Ketiga






-Theme : Jamuan executive dan high komiti TEC-

First of all, nak mtak maaf awal2 sbb masak dua bungkus xcukup ntuk sume makan. Tibe2 je malam tu sume datang plak meeting. Macam dapat agak je yusairah yang masak, sume nak rase la kowt. Tapi sedih xcukup... Satu lagi, nak mtak maaf sbb buat korang nagis malam tuh, mane x nangis nye kalau lada burung disangka sayur, dua2 kale ijau. muahahaaaa



-Theme : Raye korban 2010-

Time sume umat islam sembelih lembu masing2, kitorang yg x balik kampung nie xtaw nk sembelih ape. Sembelih ayam pun jadilaaa.

Menu raya pertama : ayam masak lada itam + lada segar
(crispy and spicy mcm McD..heee)


Menu raya kedua : Mee telur dua rase. Letak perencah tomyam dan nasi beriani.
Tomyam patutnye ade air dan kuah+ nasi beriani patutnye ade nasi.
Tp klu aku masak : NOTING IS IMPOSSIBLE! Masak tu adalah seni campakk mencampak janji sedap...sbb tu ramai bukak restoran dan ade resepi sendri.


Menu raya ketiga : Omellet tyah buat niehh...lemak dan creamy~ Beshh.
Rahsia tya ialah : lady's choice mayo magic!
Memang magic omellete tyah nieh.




-Theme : Beehon 20 bijik lada-

Nie masak bile ek? memang x ingatlah. Tapi ape yang paling ingat, ROISAH memang dengar cakap. Suruh dier tumbuk 10 bijik lada, trus dier p ambik lesung tumbuk. Lada ijau ngan lada merah sume masuk. Xcukup ngan tumbuk, suruh dier potong kecik2 10 bijik lagi lada. Automatiknye dier ambik papan pemotong ngan pisau. Bagus roisah! sayang mu sbb xbanyak songeh. ngehhhh3



Beehon nie kalau ikutkan sume lada digunakan. Lada putih sikit ngan lada hitam banyak sikit. Memang howtt beehon saya ini! ROISAH memang xcukup dua pinggan, last2 die habiskan seceput yang dalam periuk tuh. sedap sgat kan!
tenkiu roisah sbb tolong tumbukkan sume lade2 tuh yek..hehe


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Burpp..Alhamdulillah sy dah kenyang lepas cite sume secret menu saya nieh.
Xkuar makan pun xpe~

Moral of the blog :
Jom belaja masak same2, for the success in your future endeavor
(ayat internship)


~LurveMe OweyZz~