Atas permintaan ramai,kini saya kembali lagi dengan episode yang setrusnya. Episod kali ini agak mndebarkan kerana bakal memecahkan satu rekod yg amat besar skali. Rekod mnde yg beso ngat tuh?? Oklah…sebenarnya malam ni Cik Yusairah kite akan mendedahkan satu rahsia beliau yg selama ini hanyalah berbunyi ‘Biarlah Rahsia’. Hape mende tuh?!
Letz chek’it out!!!
(Dipersilakan Cik Yusairah dgan segala hormatnye)
Assalamualaikum semua……. Pernahkah anda mngidam akan Jacques Torres's chocolate chip cookies atau pun yang dikeluarkan oleh Famous Amous? Tapi terpaksa memendam perasaan kerana harga mereka yg tersangat mencekik darah2 anda?
Ok2… Oleh kerana sy tak suke cakap banyak,malam ini saya bakal mencekik darah anda dengan membongkar rahsia Jacques Torres dan Famous Amous dalam mghasilkan biskut mereka yg tak seberapa bezzzzz jika nak dibandingkan dengan……………………… ‘Biskuit YucaiRa’-(tepuklah tgan tuuuu)-
Ok2… Oleh kerana sy tak suke cakap banyak,malam ini saya bakal mencekik darah anda dengan membongkar rahsia Jacques Torres dan Famous Amous dalam mghasilkan biskut mereka yg tak seberapa bezzzzz jika nak dibandingkan dengan……………………… ‘Biskuit YucaiRa’-(tepuklah tgan tuuuu)-
Wahai penonton sekalian , pastikan anda tidak mensia-siakan ‘rahsia’ ini kerana Cik Yusairah kite mmg terkenal dgan sifat kedekut terutamanye yg berkaitan ngan resipi. Yelah…sape tak tau moto idup beliau yg berbunyi ‘Keep a recipe as a Secret…like a Secret Recipe’. Sekarang tanpa melengahkan lagi mase jom kite menjemput beliau menunjukkan kehebatan sewaktu berada di dapur…….zassssss layyannn!!!!!!
Biskuit YuCaira
Mule2 kite……….sediakan bahan dululah kan
BAHAN-BAHAN:
250gm mentega
100gm gula kastor (name lain ye gula halus kottt)
250gm tepung
75gm coklat masak
125gm cip coklat
125gm badam kecik2
Lepast tu baru kite pergi dengan lebih advance lagi…
CARA MEMBUAT:
1. Pukul mentega dan gula kastor sehingga sebati (sampai kembang2 putih gtuh)
2. Kemudian masukkan tepung dan coklat masakan(yg telah dicairkan terlebih dhulu)
3. Gaulkan perlahan2 dan biarkan sehingga ia menjadi kembang
4. Campurkan bahan2 yg lain dan adunan tersebut hendaklah dikacau secara perlahan2 sehingga rata
5. Bentukkan adunan (wat bulat2 huduh doh r-gune sudu bulat lg senang)
6. Bakar dalam oven bersuhu 180 dgree celcius selama 20 minit
7. Dan…….makan!!!!(Amaran keras: Tggu sejuk dlu sblum rembat mereka2 tuh)
Waaahh….tgok tu,hebat kan beliau…kui3. Kalau saudara saudari nak tahu, kat skolah dulu beliau mane penah fames dengan biskut sekut nieh. Yang pastinye tatkala name Yusairah Hamzah kedengaran,pasti kelibat kek coklat akan kelihatan di mata para2 pelajar sekolah SMKA Tok Jiring(syhhhhhh,,,nanti beliau riok kang). Tapi sampai skrg beliau berahsia sgat dengan resepi kek tuh……macamlah dier sorang yang nak pandai,kan kan kan,well ‘KEEP A RECIPE AS A SECRET,LIKE SECRET RECIPE’…hahaha. Ermmmm…jom kite tgok komersial break nieh,sbgai bukti kukuh bagi memastikan penonton skalian pecaya dengan kenyataan yg telah dinyatakan sebentar td…….
Keciannn kan..hasil kerakusan mereka2 yg mai awal
Tertangkap daaaaaa....
Mekacih r kepada pelakon2 yg terlibat dalam shooting nieh
Nampaknye penerbit daa susah ati tuh….Cik Yusairah pun da peluh berjeruk semalaman kat dapur. Sampai ketemu lagi di lain episode yaaaa….
{Stay tuned n we will be right back NEXT WEEk}
Tertangkap daaaaaa....
Mekacih r kepada pelakon2 yg terlibat dalam shooting nieh
Nampaknye penerbit daa susah ati tuh….Cik Yusairah pun da peluh berjeruk semalaman kat dapur. Sampai ketemu lagi di lain episode yaaaa….
{Stay tuned n we will be right back NEXT WEEk}
Resepi betul ke nih?
ReplyDeleteKe ngkO maen hentamm krOmo ajer nih..
hahaha
hjung mnggu nie cube buat dlu....xcye sgat
ReplyDeleteKo supply barang2..jom wat same2.
ReplyDeleteRancangan memasak bersama makcik saerah..hahaha!!
When EATING power is HIGH....
ReplyDeleteSupplier power is LOW